Een gepast hotel kiezen voor uw seminarie in Wallonië: wat zijn de criteria?

U wenst een hotel te reserveren voor een seminarie met uw collega's, klanten of partners in de buurt van Namen en Luik, maar u weet nog niet op welke criteria u uw keuze moet baseren voor de juiste keuze? Dan is dit artikel precies wat u zoekt! Hier vindt u alle tips om de ideale overnachting te vinden voor de genodigden van uw bedrijfsevenement.

De ligging van de vergaderzalen in de directe nabijheid van de overnachtingsplaats van de deelnemers aan het bedrijfsevenement

De ligging is één van de belangrijkste criteria bij het kiezen van een vergaderplek voor het organiseren van een seminarie en het reserveren van een hotel. Het is niet alleen van het allergrootste belang te denken aan de nodige capaciteit van ontvangst van beiden, vooral de ligging in de directe nabijheid van elkaar is zeer belangrijk. De meest comfortabele oplossing is te kiezen voor een locatie, waar zowel de vergaderzalen als de overnachtingsplaats onder hetzelfde dak worden aangeboden. Wanneer dat niet het geval is, moet men een soepele shuttledienst voorzien.

Het Kasteeldomein van Modave biedt een ruime keuze aan vergaderzalen die ofwel direct op de benedenverdieping van het hotel zijn gelegen, ofwel in aanpalende ruimten. De deelnemers moeten zo slechts een binnenkoer oversteken om van hun hotelkamer naar de meest verwijderde vergaderzaal te gaan. Het hotel beschikt over 22 kamers in vier verschillende uitvoeringen: de Junior Suite, de Groot Comfort kamer, de Comfort kamer en de Single kamer. Wanneer deze capaciteit onvoldoende blijkt, biedt ons personeel een shuttledienst aan naar een nabijgelegen hotel op 5 minuten afstand.

Een prachtig verblijf in een groen kader met tal van mogelijke activiteiten

Wanneer u een hotel reserveert voor de deelnemers aan uw conferentie of business meeting, moet u ook rekening houden met het kader waarin dit gelegen is. Een uitzonderlijk mooi groen kader biedt namelijk ook de mogelijkheid een frisse neus te halen en zo de geest even te laten bijkomen tijdens het seminarie. Men begint op die manier weer energiek aan de volgende sessie vergaderingen.

Het hotel van het Kasteeldomein van Modave bevindt zich aan de rand van een natuurgebied van 450 hectaren, waarin verschillende afgebakende wandelingen mogelijk zijn naast tal van toffe indoor of outdoor team building activiteiten. Voeg daaraan het park met de prachtig aangelegde Franse tuinen, die een oase van rust vormen voor een fijne pauze. Dit business center met hotel is doordrongen van geschiedenis en omvat tevens het Museum van het Kasteel van Modave, waar men de rijke geschiedenis van dit kasteel kan ontdekken. Deze plek is zo idyllisch, dat het is opgenomen in het patrimonium van uitzonderlijk onroerend erfgoed van Wallonië.

Een groot aanbod volledig uitgeruste vergaderzalen met audiovisuele apparatuur

Het aanbod van vergaderzalen dat uw hotel of businesscentrum biedt is een derde belangrijk criterium voor de keuze van de locatie. Vaak bieden hotels wel één, twee of drie seminariezalen, het Kasteeldomein van Modave biedt maar liefst vijftien verschillende vergaderzalen en receptiezalen, met een capaciteit gaande tot 450 zittende mensen in één zaal. Al deze zalen zijn uitgerust met het materiaal dat noodzakelijk is voor een goed verloop van een symposium of congres: projectiemateriaal, audiovisuele apparatuur volgens de allerlaatste technologieën, podia, lessenaars, tafels en stoelen, internetverbinding, whiteboards, fotokopieermachines, faxapparaten, DVD-lezers, flip charts, enz.

Een businesscentrum dat catering kan aanbieden voor een groot gezelschap

Tenslotte is het belangrijk dat alle deelnemers aan uw bedrijfsevenement kunnen genieten van de gepaste catering gedurende de ganse duur van uw seminarie. Een zeer kwalitatieve catering met bijvoorbeeld twee koffiepauzes, één om 10h en één om 16h, en een aangepaste lunch is bijvoorbeeld een zeer goede keuze. Probeer dus op voorhand een duidelijk beeld te krijgen van welke cateringformules uw hotel aanbiedt aan uw gasten.

U bent op zoek naar de ideale plek voor uw bedrijfsevenement, waar u geschikte vergaderzalen en overnachting op éénzelfde locatie aantreft?

Denk aan het Kasteeldomein van Modave gelegen tussen Namen en Luik ! Voor meer informatie of voor een gratis prijsofferte, neem gerust even contact op met onze medewerkers.