De formule seminarie met catering/traiteur : de voordelen en mogelijkheden

Diepe concentratie, naar elkaar luisteren, creatief zijn, intensief discussiëren, deelnemen, … een seminarie vraagt heel veel van haar deelnemers, en daar krijgt een mens honger van. Het is dan ook ten zeerste aan te raden de hele groep te voorzien van de nodige energie en uw werkvergadering in Wallonië te koppelen aan een professionele catering. Welke mogelijkheden kan men verwachten wat catering betreft tijdens uw seminarie? We geven hieronder een uitgebreid overzicht.

Een cateringformule aangepast aan de timing van de klant en het verloop van de dag

Er zijn echt tal van mogelijkheden wat traiteurservice betreft tijden een seminarie. Alles hangt af van de tijd waarover de klant beschikt, van de evenementen die zullen volgen na de maaltijd en van het budget dat voorzien is voor de restauratie van de deelnemers van het seminarie.

Wanneer u bijvoorbeeld beschikt over 45 minuten rondom het middaguur en u een zware namiddag plant met intellectuele inspanningen, is het best slechts een lichte en vitaminerijke catering te voorzien die uw werkcapaciteiten zullen stimuleren.

Vat u eerder het plan op om uw deelnemers 's avonds uit te nodigen ter afsluiting van het seminarie, kunt u een langer en volumineuzer diner voorzien dat de smaakpapillen van uw collega's, klanten of partners zal strelen. U kunt dan opteren voor meerdere mogelijke gastronomische oplossingen, zoals een koud en warm buffet, een walking dinner of zelfs een diner met 4, 5 of 6 gangen geserveerd aan tafel.

Bij ieder seizoen past een traiteurservice op maat

U wenst een uitzonderlijke dag te organiseren met seminarie + traiteurservice ? Eén goede tip : ga niet in de fout door asperges aan te bieden in november, of een lekkere stoofpot tijdens de warme zomermaanden.

Uw genodigden zullen het eerder appreciëren om een menu voorgeschoteld te krijgen dat werd klaargemaakt met verse seizoensproducten. Een barbecue-buffet tijdens de zomer met een verfrissende saladbar of cocktailbar met zomerse smaken doet het veel beter op een mooie zonnige dag. In de winter kunt u dan kiezen voor wild zoals hert, konijn of everzwijn, of voor een stoofpotje, waardoor u de winterse temperaturen beter kunt weerstaan.

Vergewis u uit voorzorg ook voor eventuele voedingsintolleranties of -allergiën of specifieke gewoonten van uw genodigden, zodat u het menu kunt aanpassen aan iedereen (menu zonder gluten, zonder lactose, halal, ...)

Voeg enige creativiteit in uw lunchpauzes en organiseer kooklessen of een kookworkshop

U wenst de groepsgeest van uw team of bedrijf te vergroten ? Maak dan gebruik van uw seminarie om de maaltijd te doen passen in een teambuildingactiviteit, waardoor de banden tussen uw werknemers en medewerkers worden aangescherpt.

Kooklessen of een kookworkshop zijn momenteel helemaal in! U moet er weliswaar enkele uren tijd voor voorzien, maar het is een ideale manier om de algemene sfeer tijdens een seminarie te vergroten, wat de basis is voor een goede sfeer op het bedrijf. Waaruit bestaan zo'n kooklessen ? Het komt erop neer dat een professionele kok zijn kennis en vaardigheden deelt met de hele groep. In groep wordt er dan een menu klaargemaakt volgens een op voorhand afgesproken thema : Belgische biergerechten, Franse of Italiaanse keuken, zoete-hartige gerechten, noem maar op. Deze gerechten worden vervolgens in groep genuttigd zodat iedereen kan genieten van de culinaire kunsten van de hele groep.

Op zoek naar een goede eerste keus organisator van seminaries in de Ardennen ?

Bekijk de diensten van het Kasteeldomein van Modave voor de organisatie van evenementen. Zij bieden gekwalificeerd personeel, verhuren prachtig mooie vergaderzalen en hebben een geraffineerde en soepele traiteurservice. Wenst u meer informatie of een gratis prijsofferte ? Contacteer onze deskundigen in het organiseren van evenementen in Modave !